Otse põhisisu juurde

Täpsemalt sellest, miks ma üldse Kõhukliinikusse läksin

 Kuna paljud on uurinud, mis mulle seal kõhukliinikus tehti, siis kirjutan täpsemalt.

 Ei , ma ei käinud uurimas kõhuplastika kohta, nagu mitmed arvanud on :) Proovin ikka omade jõududega ning õige trenniga oma lihased korda saada. 

 Mis aga täpsemalt mu kõhul viga on ? 
 Nimelt on mul alumised kõhulihased saanud raseduse ajal kannatada. Nad on veninud ning lõdvad ning see on ka põhjus, miks ei ole olnud kõhulihaste treenimisest kasu. Kui teha klassikalisi kõhulihaste harjutusi, siis treenitakse pealmisi lihaseid ning alumised kõhulihased saavad minimaalselt tööd. Mina aga hakkan tegema pilatese alatooniga harjutusi, et treenida ka alumisi lihaseid , kuna need ongi mul kõige rohkem kahjustunud. 

Miks ma üldse tundsin, et mu kõhul midagi korrast ära on , oligi see, et kui ma nt midagi tõstan, siis lööb lihastesse valu sisse, mida tegelikult olla ei tohiks. Samuti lööb mul kõhulihastesse valu siis sisse, kui ma nt köhin. Ka igapäevastest kõhulihaste harjutustest ei ole tolku olnud, ikka on selline pisikene punukene ees. Oleks siis ühtlaselt, aga ei , mul on ainult alakõht, kõik ülejäänud kohad on ilusti oma vormi tagasi võtnud :)

 Nüüd siis ootangi 1.juunit, et minna saama harjutusi, mida hakkan igapäevaselt tegema, samuti kuulub nüüd tihedalt mu ellu ka rullitamine, kas siis koos lastega või koos koeraga. Ehk siis hästi palju ka üldist liigutamist, kuigi seda jagub siin kodus ka piisavalt, tunnen ma ise , et peaks veelgi rohkem end liigutama :) 

 Mõne aja pärast loodan teile juba tulemusi näidata ning siis saavad ka äkki need inimesed indu juurde, kes on kahelnud selles, kas minna ka Kõhukliinikusse või mitte :)

Kommentaarid

  1. Võib ka minna lihtsalt pilatese trenni :) Pilates on päris keeruline teha ja kui treener ei jälgi, siis tavaliselt tehakse harjutusi valesti. See on hhoopis teine maailm ja pöörab segamini selle tarkuse, mis kehalise trunnis, trennides õpetati. Olen nüüd ise üle aasta pilateses käinud, alles nüüd hakkab pärale jõudma ja suudan ka kodus iseseisvalt teha. Nende harjutustega on nii et agul käisin paar kuud trennis, tundus imelihtne ja higisekski ei läinud, aga kui arusaamine tuleb, keha lihased õpivad uutmoodi käituma, alles siis hakkab "tööle" Nüüd tulen trennist nii et selg märg ja tunnen, et midagi on ka toimunud. Muidugi võib olla et sa väga andekas, hästi treenitud ja saad kohe aru. Trennis olen silmanurgast näinud hästi erineva taustaga algajaid, mõnel läheb paar kuud ja juba teeb.

    VastaKustuta
  2. Võib ka minna lihtsalt pilatese trenni :) Pilates on päris keeruline teha ja kui treener ei jälgi, siis tavaliselt tehakse harjutusi valesti. See on hhoopis teine maailm ja pöörab segamini selle tarkuse, mis kehalise trunnis, trennides õpetati. Olen nüüd ise üle aasta pilateses käinud, alles nüüd hakkab pärale jõudma ja suudan ka kodus iseseisvalt teha. Nende harjutustega on nii et agul käisin paar kuud trennis, tundus imelihtne ja higisekski ei läinud, aga kui arusaamine tuleb, keha lihased õpivad uutmoodi käituma, alles siis hakkab "tööle" Nüüd tulen trennist nii et selg märg ja tunnen, et midagi on ka toimunud. Muidugi võib olla et sa väga andekas, hästi treenitud ja saad kohe aru. Trennis olen silmanurgast näinud hästi erineva taustaga algajaid, mõnel läheb paar kuud ja juba teeb.

    VastaKustuta

Postita kommentaar